Jak zůstat žádoucí? Pořiďte dětem chůvu!

31.03.2017 10:55

Každý rodič je v dnešní době nucen být dokonalým. Zároveň ale musí všechno zvládnout sám. Co ale dělat, když na všechno nestačíte a nemáte babičky ani tetičky, které by vám s dětmi čas od času ochotně pomohly? Zahoďte předsudky a pořiďte svým dětem chůvu!

Snazší návrat do práce
Ať tatínek nebo maminka, jeden z vás bude alespoň dva roky doma. V dnešní hektické době ale není návrat do profesního života snadný. Nehledě na to, že dětské pohádky nebo plácání báboviček není nic, co by udržovalo váš intelekt v chodu. Svěřte svého potomka čas od času chůvě a vzdělávejte se. Pokud máte tuto potřebu, věnujte se tomu, jaké změny se udály ve vašem oboru, co se zrovna teď děje ve vaší bývalé kanceláři, co nového se potřebujete naučit, abyste nezůstali pozadu. Každá nově získaná informace se vám bude v budoucnu určitě hodit!

Vaše dítě bude samostatnější
Těsně po narození se od miminka nejspíš nebudete chtít hnout. Máte-li doma batole nebo starší děcko, budete oba potřebovat kontakt s lidmi. Schůzky s jinými rodiči a jejich dětmi budou přínosem pro vás všechny. Vy si popovídáte, děti se naučí že není třeba se celý život držet máminy sukně nebo se schovávat za tatínkovými zády. No řekněte, není tohle jedna obrovská výhoda do života?

Navzájem si od sebe odpočinete
Určitě si vzpomenete na radu, že je fajn si od vašeho partnera občas vydechnout. Udělat si vlastní večer nebo samostatný víkend. Věřte tomu nebo ne, to samé platí i u dětí. Svěřte potomka chůvě, požádejte babičku o pohlídání. Navzájem se pak na sebe budete těšit. Nerozhodí vás pak další vyplivnutá lžička s obědem na nový koberec. I když se nadevše milujete, jednou za čas potřebujete den bez dětí! A právě díky takové osvědčené chůvě si můžete tyto chvilky dopřávat.

Budete se cítit jako dospělí
Neuvrtejte se do ustálené představy: Maminka na mateřské je unavená, neupravená, mluvící jen o dítěti. Bez jediné myšlenky třeba na sex. Tatínkové jsou také unavení, rezignovaní, schopní bavit se jen o výletech na pískoviště. O sexu nebo podpoře nemůže být řeč. Jak z toho ven? Svěřte své dítě ověřené slečně na hlídání a věnujte se zase chvíli jen sobě a svému muži / manželce. Věřte, že den bez dětí váš vztah určitě utuží!