10 důvodů, proč je skvělé být single

25.04.2019 23:11

Kdo řekl, že být single za nic nestojí, ten si to ještě nikdy nezkusil.

Vztah nás hodně naučí o lásce. Ovšem být nějaký čas single nám otevírá celý svět možností. Naučí nás o sobě samých, světu, životních možnostech, a i o těch vztazích přemýšlet. Podívejte se, proč je skvělé být volní, když jsou všichni vaši známí „uvázaní“ ve vztahu.

1. Nic vás nebrzdí ve flirtování

Nemusíte se ohlížet nebo dokonce za své chování stydět. Flirtování je zábava, bez závazků. Nikdo na vás nebude zle koukat, nikdo vás  nebude kritizovat za to, že flirtujete. Jako nezadaný / nezadaná si můžete dělat, co jen budete chtít. Získejte praxi a flirt se může stát jedním z vašich nejoblíbenějších kratochvil.

2. Nemusíte mazat svou historii prohlížení. Nikdy

Ať už hledáte nové auto nebo nějaké erotické stránky, nikdy nemusíte myslet na to, že musíte ještě promazat svou historii v prohlížeči. Tedy v soukromí, v práci bychom vám doporučovali přece jen trochu obezřetnosti. Doma je ale počítač jen a jen váš a nemusíte mít strach, že třeba na ploše necháte něco „kompromitujícího“.

3. Máte celou postel sami pro sebe

Toto oceníte zvláště ve chvíli, pokud jste na posteli až doposud s někým mačkali. Můžete se roztahovat, jak jen chcete a nikdo vám nekrade peřinu. A taky nesmíme zapomínat na teplotu v samotné místnosti. Větrejte uprostřed zimy, jak jen chcete nebo naopak vytopte místnost až na 30 stupňů. Dělejte to, co vyhovuje vám. Na nikoho nemusíte brát ohledy.

4. Chodíte, kam chcete, kdy chcete (a s kým chcete)

Každý máme nějakého kamaráda, který  býval dříve u všech vašich bláznivých nápadů, ale kterého už jste kvůli lásce dlouho neviděli. Teď vám nikdo a nic nebrání jít společně kdykoliv na pivo nebo kafíčko, vyrazit do kina, na motocyklový výlet, last minute dovolenou nebo zkrátka kamkoli, kam si teď v tuhle chvíli zamanete. Svět vám leží u nohou.

5. Ovladač na televizi je jen váš

Máte HBO, pořídili jste si Netflix, nebo zkrátka „jen“ hledáte filmy na počítači? Tak teď tu není nikdo, kdo by vás nutil koukat na nudné dokumenty, přeslazené romanťárny, krvavé horory nebo nekonečné a nudné seriály. Či vás nutil všechno vypnout, protože cokoliv. Nyní jste vládcem svého diváckého programu!

6. Ušetříte peníze

Co si budeme nalhávat, randění je drahé. Ať už jste muž, nebo žena! Platíte za společné večeře, lístky do divadla, dárky, nemluvě o cestování mezi vašimi domovy a za výlety. Pokud chcete opravdu šetřit, stačí vám procházky po okolí, které jsou zadarmo a čtení knih půjčených z knihovny. Nikdo vás za to nebude nazývat škrtem! Ale seznamování vác nemusí stát mnoho, zvlášť když využijete výhodnou nabídku nebo nějakou akci - stačí do vyhledávače zadat frázi elitedate sleva a hned uvidíte, zda máte štěstí a trefili jste se do nějaké slevové akce ;)

7. Nemůžete být „sobečtí“

Ať už podporujete nebo nepodporujete děti z domovů, nikdo vás nemůže obvinit ze sobeckosti. Buď to dělat chcete, nebo ne. Tečka. Zatímco vaši přátelé mluví o tom, jak musejí udělat tohle nebo tamto pro jejich miláčka, vy nemusíte nic. Svoboda!

8. Nemusíte se dělit o jídlo

Večeře s milovaným člověkem jsou vždy o dělení. Tak to zkrátka je. Vy nabídnete trochu ze svojí porce, oni z té svojí. Nebo si vzájemně vaříte a ochutnáváte svoje výtvory. Nebo… Jako single si sníte, co si sami uděláte nebo koupíte. A není tu nikdo, kdo by hanil vaše kuchařské umění nebo snědl ty nejlepší kousky z vašeho talíře. A hlavně – nemusíte předstírat, že jíte něco, co nemůžete doslova ani cítit. Pořád nesnášíte brokolici? K vašemu bytu se nepřiblíží ani na kilometr!

9. Nemusíte se nikomu hlásit

Rozhodli jste se po práci spontánně zajít s kolegy do hospody, nebo jste konečně sebrali odvahu koupit si seskok padákem? Nemusíte se nikomu zpovídat, kde jste byli nebo proč to děláte! A co budete dělat zítra přesně v tolik a tolik? A kde jste byli včera? Vážně chcete jít do toho seskoku, vždyť vás to může zabít! To nééé. Nikdo vás neodrazuje a nezpovídá. Tak si života užívejte.

10. Máte svůj prostor

Jistě, je krásné, když se musíte dělit o skříň, koupelnu, pracovnu, ložnici… Moment! Vlastně přesně naopak! Nikdo nenechává v koupelně mokré ručníky, ponožky na podlaze, vlasy v umyvadle, neplní vaši ledničku nekonzumovatelnými zbytečnostmi, nezabírá místo ve skříni atd. Váš prostor je jen váš. Co kam položíte, tam to také najdete. V přesně stejném množství, v jakém jste to položili.