Chcete, aby váš vztah vydržel? Pak dělejte následující věci!

29.11.2017 13:17

Vztah není vždy procházkou růžovým sadem. Pokud chcete, aby vám to s partnerem dlouho vydrželo, musíte oba přiložit ruku k dílu a pečovat o něj. Pokud budete dělat následující činnosti, garantujeme vám, že budete mít dlouhodobý a spokojený vztah.

1. Každý den si dejte alespoň jednu pusu
Líbání páry velmi sbližuje. Navíc dokáže vyřešit i problémy ve vztahu. Nebojte se, že se tento rituál stane něčím všedním. Právě naopak! Na líbání se budete vždycky těšit.

2. Neodsuzujte se navzájem za své chyby
Každý člověk má nějaké chyby. I vy. Bylo by tedy zbytečné, abyste se za ně neustále odsuzovali. Můžete vyjádřit svůj názor, ale bez výrazných emocí.

3. Chvalte se
Vyzdvihujte navzájem své kvality. Chvalte partnera za, co se vám na něm líbí nebo za to, co pro vás udělal. Budete ho tím motivovat k dalším podobným činům.

4. Hádejte se co nejméně to jde
Hádky jsou občas potřeba. Vyčistí atmosféru mezi partnery. Pokud se však hádáte často, nikomu to neprospěje. Právě naopak se mezi vámi zničí to, co vás dříve spojovalo.

5. Mluvte o všech potížích otevřeně
Nebojte se mluvit o svých problémech. Partner vám může při jejich řešení pomoci. Navíc takové situace utuží váš vztah.

6. Provozujte pravidelný sex
Pokud nemáte ve vztahu dobrý a pravidelný sex, vztah se vám postupně začne hroutit. Navíc kvalitní pohlavní styk k sobě dva lidi citově přiblíží. Neberte tedy sex jako nutné zlo, ale naopak. Užívejte si ho!

7. Pečujte alespoň trošku o svůj vzhled
Vzhled není ve vztahu to nejdůležitější, ale přesto byste o sebe měli pečovat. Vaše zanedbalost může partnera odpuzovat. 

8. Rozdělte si rovnoměrně povinnosti v domácnosti
Nejlépe fungují vztahy, kde mají partneři rozděleny rovnoměrně povinnosti. Týká se to všech starostí o dům, děti i úklid v domácnosti. Pokud jeden dělá víc činností, něž ten druhý, bude nespokojený. Mohou kvůli tomu vznikat i velmi nepříjemné hádky a ty pak ke spokojenému vztahu moc nepřispějí.