Eliminujte riziko rozvodu ještě před svatbou

28.10.2018 21:50

Rozvod je strašákem pro mnoho lidí. Dokonce tak velký, že klesl celkový počet svateb! To se naštěstí poslední roky mění. Statistiky rozvodů ale zůstávají bohužel stejně hrozivé. Obáváte se, že ani vaše manželství by nemuselo vydržet? Podívejte se na faktory, které vás k němu postrkují! Poznaný nepřítel je ten, proti kterému se můžete lépe bránit. Tak jdeme na to.

Představujete si manželský život pouze v superlativech

Dívky, které se chtějí co nejdříve vdát a mít nejkrásnější svatbu, nikdy doopravdy nepřestanou hledat. Pánové, jež si představují dokonalou sexy manželku, čekající na něj každý den s teplou večeří, vždy svolnou k sexu a neviditelnou ve chvílích, kdy pánové nemají na nic náladu, jsou na tom stejně. Manželství vzniklo jako ryze praktická instituce. Až v posledních letech ji lidé uzavírají z lásky. Pokud si představujete svatbu jako z pohádky a pak dokonalý manželský život bez mráčků, máte až 80% „šanci“ na rozvod. Romantická láska na celý život samozřejmě existuje. Musíte na ní ale pracovat a usilovat o ni. Manželství samotné není zárukou šťastného života.

Máte úspěšnou kariéru

Štěstí v lásce, neštěstí ve hře získává trochu temný nádech. Je ale prakticky pravidlem, že čím úspěšnější jste v zaměstnání, tím méně štěstí máte v manželství. Vedou k tomu především praktické důvody: chudým se rozvod finančně silně nevyplatí. Jak proces samotný, tak pozdější život bez finanční podpory z partnerova platu. S růstem kariérního úspěchu ale často roste i pocit, že za vámi váš miláček zaostává a že si zasloužíte „někoho lepšího“. Méně zaměstnaný partner se pak právem cítí vaší nepřítomností doma zanedbáván. Radujte se ze svého úspěchu v práci, nikdy ale nepodřizujte váš milostný život své kariéře.

Jeden z vás je jedináček

Jak tohle může souviset, říkáte si? První zkušenosti, jak vycházet s ostatními lidmi, sbíráme v dětství díky sourozencům. Stejně tak dostáváme první lekce o tom, že ne vždy dostaneme všechno, co chceme, a ne všechny hračky jsou jenom naše. Jedináčkům později ve vztahu chybí právě ona zkušenost dělit se s někým o životní prostor a brát ohledy na někoho dalšího. I taková zdánlivá hloupost, jako že váš pokoj není jenom váš.

Bydlíte ve městě

Poslední bod se od ostatních trochu liší. Tentokrát nejde o vás dva samotné, ale o starou známou společenskou reputaci. Na vesnici nebo hodně malém městě, kde každý zná každého, se nikdo moc rozvádět nechce. I v 21. století je rozvod jakési stigma, které se zkrátka stane součástí toho, jak vás ostatní znají. Proto je tento bod zvláštní. Pokud žijete ve městě, anonymita zajistí, že i po rozvodu si můžete víceméně bez problémů najít nového partnera. Čím menší je víska, ve které žijete, tím méně příležitostí k seznámení máte. Dávejte tedy o to větší pozor na to, koho si berete!