Jak obnovit intimitu po narození dítěte?

28.09.2018 22:47

V pokročilém těhotenství už je intimní styk většinou nebezpečný. Pár se tak musí spokojit s držením za ruce, polibky a náhradními praktikami. Vrátit se k sexuálnímu životu po porodu tak může být těžké. Dokonce i fyzicky, a to jak ze strany ženy, tak muže. Jak překonat náhlý pocit trapnosti nebo bezradnost?

Mějte se ráda

Jen málokterá žena se cítí po porodu sexy. Běžné je pár kil navíc, svaly se ještě nevrátily tam, kde je žena zvyklá je mít. A že je utahaná v noci plačícím miminkem tomu také nepomáhá. Přitom právě po porodu vidí většina mužů svou ženu jako mimořádně sexy. Právě dala život vašemu děcku! Naučte se znovu mít ráda.

Pánové, řekněte (a v případě potřeby opakujte), jak je vaše žena přitažlivá, sexy a krásná. A jak moc po ní toužíte. Sebevědomí jí zákonitě stoupne. A kdoví. Třeba ještě dnes v noci.

Hrátky v jiné místnosti, než je dítě

První dny i týdny po porodu spí miminko nejspíše v ložnici. Máte to k němu blízko, kontrolujete ho, pozorujete. Bohužel to také působí jako dokonalý zabiják touhy.

Zavzpomínejte na mládí a sexuální hrátky přesuňte do jiných místností. Gauč v obýváku je přece také pohodlný, nejspíše máte někde koberec, nebo si užijte na kuchyňské lince? Nechte rozlétnout fantazii a vyzkoušejte místa v domě nebo bytě, kde by vás to předtím nenapadlo.

Mluvte spolu dospěle

Miminku broukáte, případně používáte slova plná měkkých hlásek, zdrobnělin a přezdívky. Ve víru vášně na ně zapomeňte. Používejte znova slovník plný příslibů, touhy a vášně. Miminkovskou řeč zkrátka odložte. Udržte tyhle dvě věci oddělené, jinak si příliš vášnivou noc neužijete. Slyšet „Miláčku, ručičku dej tadyhle“ vašeho miláčka touhou zrovna nerozpálí.

Domluvte si alespoň den brzkého příchodu z práce

V západních zemích jsou už zcela běžné poloviční nebo jinak přizpůsobené úvazky. Domluvte si tedy se šéfem alespoň jeden den v týdnu, kdy můžete přijít domů třeba ve čtyři. Polovičce, která je doma s miminkem, trochu pomozte a když drobka uložíte dříve, zbyde vám více času na věnování se jeden druhému. To se hned lépe plánují ony návštěvy gauče z druhého bodu.

Naplánujte si mileneckou noc

Stali jste se rodiči a tím se ve vašem životě hodně změnilo. Milenci jste ale pořád! Požádejte babičku o hlídání na jednu noc. Není hanba ani když si najmete chůvu! Pokud, dámy, stále kojíte, jeden večer přece není nic hrozného mléko odstříknout a pospíchat za manželem milencem. Pánové, zamluvte noc v hotelu nebo v prázdném kamarádově bytě a po práci jeďte rovnou tam. Týden předtím můžete společně plánovat, co všechno byste spolu chtěli dělat. A ve večer V na chvíli zapomeňte, že máte potomka, jste svoji a splácíte hypotéku. Jen si užívejte jeden druhého.

Nacházejte nové cesty, plánujte, nebo se nechte ovládnout spontánností, využívejte nabídnutého hlídání a hlavně pamatujte: Váš život se změnil. NEZASTAVIL.