Jak poznáte gentlemana?

30.04.2017 22:20

Dnešní muži to mají v partnerském životě těžké. Ženy po nich chtějí, aby pro ně byli skutečným rytířem. Zároveň jim ale galantnost v podstatě vyčítají. Při tradičních gestech mají pocit, že je muž neuznává jako nezávislou bytost. Co tedy patří mezi nezaměnitelné znaky pravého gentlemana?

Nejdříve pro dámy
Předně: Dámy, slečny a paní, přestaňte svému příteli vyčítat to, že vám otevře dveře nebo že vám chce pomoci z auta. Ať už se snaží být galantní, nebo vám chce čistě jen pomoci, neznamená to nic špatného. Určitě vás nepokládá za slabou. Ba naopak. Než mu začnete podobná gesta vyčítat, zkuste se zeptat, proč je vlastně dělá.

A teď už, jaké znaky rytíře jste mohla přehlédnout?

Věnuje vám poslední sousto
Říká se, že muže lze snadno uspokojit dobrý jídlem. Do jisté míry je to pravda. A díky této jednoduché pomůcce také poznáte pravého galána. Věnuje vám poslední sousto ze svého talíře, když si o něj řeknete? Dovolí vám uždibovat z talíře svých oblíbených dobrot? Nebo pro vás koupí něco, co mu třeba ne zrovna libě voní, ale o čemž ví, že to milujete? To je znak opravdového rytíře.

Polibek na čelo
Líbání na ústa je pro zamilované, na tváře zase pro rodinu a přátele. Jestliže vás líbá na čelo, ukazuje vám svou velkou lásku. Je to znak ochrany a uznání. Pokládá vás za někoho, koho chce mít ve svém životě.

Koupí vám šálu ve studeném dni
Přenechání kabátu je klišé, které nikdo nepřehlédne. A které spousta žen odmítá. Gentlemani naštěstí přišli na jinou metodu. Jste na výletě a nečekaně se rozprší? Jestliže neváhá a v prvním obchodě vám pořídí šálu, pláštěnku nebo třeba uzavřené boty místo vašich sandálků, můžete si gratulovat. Našla jste skutečného rytíře z pohádky. Važte si ho! Takových partnerů po světě moc  nechodí.