Jak vyjádřit lásku?

26.08.2019 12:12

Prosté „Miluji tě“ je často velmi obtížné říct. Napůl je to jaksi definitivní a napůl příšerné klišé. Naštěstí existuje více způsobů, jak říct své lásce, že ji milujete.

Ukažte, že vám na sobě navzájem záleží

To je jedna z nejlepších cest, jak jednoduše ukázat, že svůj protějšek milujete. Soucítíte, když se stane vaší lásce něco nepříjemného. Nejčastěji v práci - od ječícího šéfa po ztracenou tužku. Ukažte porozumění pro jeho nebo její problémy. A nezapomeňte se navzájem podporovat, ať už jde o potenciální povýšení v práci nebo obyčejný květináč se zeleninou za oknem.

Zažívejte spolu dobrodružství

Nové zážitky jsou skvělé pojítko mezi dvěma lidmi. V té chvíli to sice nevidíte, ale v momentě podobných zážitků si vytváříte nové vzpomínky. Jak tedy lépe ukázat lásku, než požádat svého miláčka, aby s vámi udělal nebo udělala něco bláznivého? Zkuste bangee jumping, jděte do nové restaurace, pořiďte si akvarijní rybičky, zahrajte si společně videohru. Dělejte cokoliv budete chtít. Už jen návrh na vyzkoušení nového zážitku je prosté gesto s významem „Chci tohle prožít zrovna s tebou a s nikým jiným“.

Zopakujte si romantiku

Velká romantická gesta jako ve filmech se moc nenosí. Ta menší jsou mnohem snazší a ve výsledku i účinnější. Jednou za měsíc či dva ozdobte celý dům svíčkami a dejte si romantickou večeři. Přichystejte horkou koupel. Nebo objednejte soukromou masáž pro dva a překvapte tak svou lásku.

Mějte zájem

Každodenní starosti mohou být docela výzva, když se jedná o jejich porušení. Přesto se vymaňte alespoň jednou za čas a skutečně si vyslechněte, co váš protějšek říká. Ještě lépe: zeptejte se, jak dopadla ta schůzka, o které vám říkal nebo říkala předevčírem. Ukázat upřímný zájem často znamená více než slova.

Držte se za ruce

Drobnosti mají skutečnou váhu. Pokud se mezi vámi objevují často, mají větší dopad než velké gesto jednou za čas. Držte se za ruce nejen v soukromí, ale i na veřejnosti. Tohle gesto je snad nejpodceňovanější ze všech, a přitom má na partnerský vztah ten největší dopad.