Mužské stereotypy

17.07.2017 12:56

Je málo věcí, které se dají skutečně generalizovat slovy: „Toto dělají všechny ženy, toto všichni Češi, tamhleto všichni puberťáci...“ Samozřejmě, vyjímky existují. Koluje ale pár stereotypů o mužích, které jsou (bohužel) ve většině případů pravdivé. O ženách samozřejmě také, ale dnes se zaměříme na muže. O jaké stereotypy se jedná?

Muži a ženská ňadra
Ať o sobě muži říkají, že jsou dolňáci, že milují dívčí oči, nebo že je na ženách zajímá především jejich duše, na prsa se podívají muži ženám vždy. Výstřih, v plavkách, tričko bez podprsenky..... Na tom nezáleží. I když si toto nechtějí pánové přiznat, dříve nebo později zhodnotí „výbavu“ každé ženy / dívky, která mu přijde do cesty.

Jsou posedlí velikostí svého penisu
Na sebe samé zírají stejně dlouho, jako ženám na prsa. V pánských sprchách nebo na nuda pláži dokonce nenápadně mrknou i vedle. Pro porovnání. I když dobře vědí, že ženy spíše zajímá jejich celkové umění, tohoto sebehodnocení se nikdy nezbaví. Moc malý? Moc tenký? Podivný tvar? Jejich penis je pevnou součástí jejich myšlenek.

Myslí si o sobě, že jsou vtipní
Ať mají pravdu, nebo ne, muži si o sobě většinou myslí, že jsou vtipní. Mužské vtípky jsou kapitolou samou pro sebe. Většina má nějakou míru sebereflexe a poznají, kdy už se blíží k hranici trapnosti. Ale vzápětí to zkouší dál a pak zase trochu jinak. Určitě jste zažila alespoň jedno rande plné trapných vtípků.

Muži nemluví o svých pocitech
Ať už za to může evoluce, biologie, nebo výchova, muži prostě nemluví o svých pocitech. Když už je okolnosti donutí, vždy to nějak zaobalí. Přes jejich rty nikdy neprojde věta „Já se cítím...“ Berte, nebo nechte být. A pokud ho snad uvidíte nabručeného a na vaše dotazy jen odsekává, dejte mu prostor. Vrátí se sám, v lepší náladě a věřte, že i velmi rád.