Oživte vaši lásku

28.08.2018 22:35

Máte sice vztah, nejste ale šťastní. Místo toho, abyste se vodili za ruku a v restauraci si šeptali do ucha lechtivá tajemství, žijete spolu skoro jako sourozenci. Nezoufejte, nemusíte se hned rozcházet. Znovu rozdmýchat lásku je poměrně snadné. Chcete vědět, jak na to? Pokračujte ve čtení!

Práci nechte v práci

Dnešní doba vysloveně nabádá k tomu, abyste žili jen prací. Tedy cestou domů a při vaření měli při ruce telefon, večer zkontrolovali e-maily a ráno u snídaně četli novinky z vašeho byznysu. S takovou ale brzy skončíte vyhořelí a na dně. Natož abyste si udrželi vztah.

Nastavte si jasná pravidla, kdy máte soukromý život a kdy ten pracovní. Samozřejmě si svému miláčkovi můžete postěžovat, co si na vás šéf zase vymyslel. Nedovolte ale, aby to bylo to jediné, o čem se bavíte. Choďte spolu ven a mobil nechte doma, jděte do kina na zajímavý film nebo navštivte vernisáž. Žít jen prací není ničivé pouze pro váš vztah, ale i pro vaše jak duševní, tak fyzické zdraví.

Plánujte čas společný i čas oddělený

Pravidelně spolu běhat je krásné, a navíc vám to pomůže pročistit si hlavu. Naplánujte si ale také něco ryze svého. A ne, pivo nebo víno s kamarády se do toho nepočítá. Vyšívejte, choďte na kurzy bojového umění, pravidelně se procházejte podél řeky ve svém městě. Čas odděleně od sebe vám prospěje. Čas strávený o samotě je přínosný pro naše mentální zdraví. A navíc si vzpomenete, proč svého partnera milujete.

Jeďte na dovolenou

Na dovolenou se vším všudy. Doma nechte pracovní telefon, počítač, internet i děti. A také single kamarády, kteří chtějí uspořádat pěkně po staru velkolepou party. Na začátku vám to tak možná nepřijde, pokud ale vytrváte, takto strávený čas si pořádně užijete.

Každodenní stres nám často nedovoluje soustředit se na drobnosti, jako jak to vašemu miláčkovi na slunci sluší, nebo že jen tak si sednout do trávy je zatraceně příjemné. Nepřítomnost technologických vymožeností navíc přímo postrkuje k dobrodružstvím. Ztratíte se v lese? Nebo ne? Sdílené zážitky vám pomohou si připomenout, co vás jeden na druhém přitahuje. A taková samota u lesa dovede nastartovat sexuální život víc než všechny moderní metody.

Poslouchejte jinak

Léta zvyku bohužel nutí zapomenout, že vaše druhá polovička nejste vy. Možná si myslíte, že za ty roky už názory svého protějšku znáte. Ale lidé se mění! S postupem let možná méně výrazně, než když jsme jako puberťáci střídali názory jako ponožky. Přesto je ale nemožné zůstat naprosto nemění tváří v tvář modernímu světu, který se ubírá vpřed značně svižným krokem.

Nadhoďte kontroverzní otázku a nechte svého miláčka mluvit. Snažte se věc vidět z jeho nebo jejího pohledu. Je to jiné? Je to divné? Rozhodně se ale nenudíte, že ano? Nebo se zeptejte na naprosto triviální věc, na kterou jste se ptali už stokrát. Ale tentokrát poslouchejte a popřemýšlejte nad odpovědí. A když odpovídáte vy, formulujte to jinak než desetkrát předtím.

Buďte aktivní.