Porucha erekce není nemoc

29.06.2019 18:41

Polovina českých mužů zažívá nebo zažila poruchu erekce. Jde o zcela běžný problém a odstranit se dá v rámci několika minut!

Není se za co stydět. Pokud se to stane jednou, nic se neděje. Máte už za sebou druhý nebo několikátý případ? Pak si raději zajděte k lékaři. Od toho je přece máme. Čím déle budete návštěvu odkládat, tím déle a obtížněji se tohoto „problému“ budete zbavovat. Přečtěte si nejčastější důvody i možná řešení.

Všechny poruchy erekce lze léčit

Sex nemusí vyjít ze všech možných důvodů. Ojedinělé případy se zpravidla omezují na důvody, kterých se můžete zbavit lusknutím prstů. Příčinou je často nedostatek spánku a nadměrný stres. Druhý den už se zadařilo? Pak incident nemusíte dále řešit.
Další důvody leží v jídelníčku nebo i životním stylu, tady už „léčba“ trvá kolem pěti dní. Teprve přetrvávající potíže znamenají něco závažnějšího než výši zmiňované. Vaše tělo vám dává najevo, že je něco v nepořádku.

Nemusí jít automaticky o nemoc

Někteří jedinci nechodí s drobnými potížemi za lékařem jednoduše proto, že se obávají, aby jim u lékaře nezjistili něco závažného. Skryté nemoci, psychické zábrany a jiné potíže se ale často projevují fyzicky. Poslouchejte nejcitlivější část svého těla. Čím dříve začnete problém řešit, tím dříve ho skutečně vyřešíte. Nikdo pak nemusí zjistit, že se jednou něco nepovedlo.
Navíc se můžete jen dozvědět, že jste vypili příliš mnoho kávy, nebo že vás pracovní projekt vyšťavil více, než jste předpokládal. V tomhle případě se vám uleví a zbavíte se strachu, aby se „to“ nestalo znova.

Nekupujte viagru jinde než v lékárně!

Prosté řešení na prostý problém, mohlo by se zdát. Když to nefunguje, jednoduše si pomůžeme léky. Viagra ani jiné přípravky ale nejsou lentilky! Pokud jste dosud nebral prakticky nic, může chemie s vaším tělem pořádně zacloumat. A to nemluvíme o možné nechtěné reakci, pokud už pravidelně nějaké léky berete.

Nenechte se ošálit reklamami, léky na potenci jsou stále léky a jako takové je může předepisovat jen lékař. Pilulky zakoupené přes internet v sobě mohou obsahovat všemožné náhražky a směsi, které by vám mohly ublížit ještě více. Prodejci chtějí logicky vydělat – spolehnete se, že do prášků nepřimíchávají něco, kvůli čemu BEZ nich přestanete fungovat úplně?

Stáří

Poslední z důvodů je zcela jednoduchý. Všichni stárneme a věk má na naše tělo vliv, ať chceme, nebo ne. Poruchy erekce netrápí jen každého pátého muže přes šedesát. U padesátníků se s tímto problémem setkal alespoň jednou každý třetí muž, a i někteří čtyřicátníci za sebou mají jeden nebo dva incidenty. Na druhou stranu se nemusíte s ničím smiřovat. Poruchy erekce kvůli stáří bývají způsobeny stejně jako ty stresové, totiž jinými faktory. Lékař vám může pomoci znovu sexuálně žít prakticky okamžitě. Tak se ho nebojte navštívit.