Proč si začít se starší ženou?

02.07.2017 00:09

O mužích se někdy hanlivě říká, že hledají jen mladé krásné ženy a ty starší zcela opomíjejí. Jsou, hezčí, svěžejší a naivnější. Jenže ženy ve věku 40+ mají oproti svým mladším kolegyním několik výrazných výhod. A tou nejhlavnější není to, že už umí vařit.

Ví, co chce
Mladší ženy se hledají. Sebe, svůj styl oblékání, co chtějí od života a kam půjdou. Čtyřicátnice už toto dávno vědí. Nepotřebují sáhodlouze rozebírat váš vztah, ani to, co byste měl dělat se svou kariérou. V tomto věku už také dávno mají odrostlejší děti, nebo už dávno vědí, že děti mít nechtějí.

Neprudí
Když se chcete odpoledne dívat na fotbal, díváte se na fotbal. „Čtyřicítka“ se prostě zvedne a jde si tvořit vlastní program. Nesedí významně v koutě a nevzdychá, že si jí nevšímáte. Stejné je to i s kamarády na pivu nebo s lepením modelů. Chápe, co to je „mít vlastní klid“. A protože ho chce mít také, bez problémů vám dopřeje ten váš.

Je sebevědomá
Jak už bylo řečeno, čtyřicátnice se zná a přesně ví, jakou má cenu. Nezmítají s ní pochybnosti jako je tomu u mladších žen. Takže vás s klidem seznámí se svými kamarádkami nebo vás pustí na víkend s kamarády. Nepotřebuje vás jako věčnou oporu, ani nemá potřebu vás neustále hlídat. A když jí řeknete, že tyhle šaty by si na firemní večírek brát neměla, také to ustojí.

Chválí
Mladší ženy jsou většinou zvyklé na to, že všichni chválí jen je. A zapomínají na ostatní. Čtyřicítka už zažila pár dost těžkých situací a potkala dostatek hlupáků na to, aby znala cenu takového ocenění. Takže chválí, a upřímně. Váš vydařený vzhled, kariéru, nebo to, že vám to dnes prostě sluší.

Nedělá scény
To je poslední a snad i úplně nejdůležitější výhoda. Sebevědomí, zkušenosti a klid zaručují, že vám nikdy, ale opravdu nikdy neudělá scénu. Ať už se mezi vámi stane cokoli, nebo řeknete cokoli, případnou sprchu si nechá až na doma. A to i v opilosti. V tomhle věku už totiž ví, kdy má dost. Za hranici soudnosti se prostě neopije.