Tohle dělají šťastné páry

27.07.2018 19:12

Každý vztah je jiný. S novým partnerem přichází nové výzvy a nové šťastné chvíle. Ovšem i tak se dají vysledovat věci, které dělají všechny šťastné páry. Od těch, kteří jsou spolu teprve pár měsíců, až po ty mnohaleté. Chcete znát jejich recept? Tak tady je!

Podporují se

Každý máte zcela jiné koníčky a jiné spektrum zájmů. Šťastné páry svého miláčka podporují v jeho zájmech. Vědí totiž, že je důležité dát si navzájem prostor. A zároveň je těší vidět, že je jejich protějšek spokojený (a odpočatý).

Mluví spolu

Mnohé páry spoléhají na to, že po letech vztahu už by měl jejich partner / měla jejich partnerka vědět, co chtějí. A tak například žena tvrdí svému muži, že jí vůbec nevadí jeho pravidelné seance v hospodě. Doma ale skřípe zuby a pro sebe si nadává, že už je doma zase sama. Muž zase nechává svou přítelkyni zařizovat společný byt s tím, že ať vybere cokoli, co se líbí jí, bude se líbit i jemu. Ve výsledku pak ale prochází domovem, který se mu ani za mák nelíbí, ale své ženě nikdy nic neřekne. Jen postupně vyhazuje věci, ke kterým má zvláštní odpor.

Každý jste zcela jiný člověk a do hlavy si nevidíte. Mluvte. Říkejte si věci, které se zdají být jasné. Nikdy nevíte, jestli jste se třeba jen špatně nepochopili.

Každý má svého vlastního kamaráda

Než jste se poznali, měli jste každý svůj život. A ten pokračuje i teď. Vlastní zájmy, pár malých tajemství a vlastní kamarádi jsou důležití stejně jako slunce pro květinu. Kdybyste všude chodili jen spolu, brzy se začnete nudit. Nebo vás zastihne ponorková nemoc. Pěstujte nejen váš vztah, ale i vás samotné jako osobnosti. To znamená část života, kterou nesdílíte se svým protějškem. A sem spadají vlastní kamarádi a vaše osobní koníčky. Ke kadeřnici nebo na ryby jděte také každý sám.

Nesrovnávají se s jinými páry

Rozmach Facebooku přinesl jednu zcela zásadní a negativní věc. Najednou je strašně lehké vidět ostatním „do kuchyně“. Tedy jestli jsou šťastní, kam jezdí o víkendech, nebo co nového si právě koupili do bytu. Tak to ale není! Facebook a další sociální sítě jsou stylizované, ukazují jen to dobré (nebo dokonce jen to, co by si daný člověk přál). Šťastné páry se nesrovnávají s jinými. Soustředí se na vlastní vztah, ne na cizí.

Zajímají se jeden o druhého

Jak už zaznělo, každý máte kromě toho společného i vlastní život. Občas docela dlouhý, to když jeden z vás jede na služební cestu, nebo spolu ještě nebydlíte! Nikdy se nepřestaňte zajímat o človíčka, se kterým sdílíte život. Každý z nás se v průběhu život neustále mění. Co se vám líbilo před týdnem, vám nyní vůbec nic neříká. A to stejné platí pro vašeho miláčka. Zajímejte se, jaký nebo jaká je teď, právě v tuto chvíli. A co názory? A oblíbené věci? A… Nikdy nebudete vědět zcela všechno. Není to vzrušující?