8 věcí, které na vztahu nejvíc podceňujeme

23.02.2021 20:36

Vztahy jsou překrásná věc. Zvláště, když se vám daří. Ale vybudovat takový ideálně fungující vztah není snadné a málokdo ví, jak na to. Zeptali jsme se proto, jaké věci jsou podle šťastných párů nejpodceňovanější, když přijde na vztah. Souhlasíte s nimi?

1. Vždy se na sebe můžete obrátit
Chcete drobnou radu, popovídat si o problému, nebo se jen podělit o vtipný pohled, který se vám zrovna naskytl? Miláček je vždy někdo, za kým můžete zajít.

2. Ticho není trapné
Zažili jste chvilky, kdy v konverzaci nastala pauza a vy jste se cítili neuvěřitelně trapně? Tak to se stává jen na pracovních nebo rodinných schůzkách. Ve vztahu vám ticho nevadí. A rozhodně není trapné.

3. Okořenění jednotvárné práce
Obíhání doktorů, vaření, uklízení. V životě máme zkrátka pochůzky a povinnosti, které je třeba dělat pravidelně, ale jejichž jednotvárnost dovede být ubíjející. I z nich se ale může stát zábava (nebo alespoň snesitelná nutná chvilka), když máte někoho, s kým se můžete podělit. Ať už přeberete ony práce, které miláček nesnáší ze všeho nejvíc, nebo se po těch doktorech vypravíte spolu.

4. Poškrábete si záda
Škrábání svědivého místa na zádech, kontrola znaménka nebo klíšťat, pohladit po hlavě, jako to dělávala maminka v dětství. Dokud to s miláčkem nezažijete, nevíte, jak skvělé je někoho právě k tomu mít.

5. Fyzický kontakt
Funguje to i v opačném gardu. Máte někoho, koho můžete pohladit po vlasech, položit hlavu na rameno, vzít se za ruce. Obyčejný fyzický kontakt je v životě až příliš často podceňován. Ale vy máte někoho, s kým se můžete spojit. I kdyby se jen dotknout prsty jiné lidské bytosti.

6. Má vám kdo pohlídat věci
Stojíte ve frontě či čekáte na jídlo v restauraci… A můžete si odskočit. Na záchod, pro zboží, které jste zapomněli, na tom nezáleží. Možná se vám to zdá jako až patetické, ale i takováto drobnost je něco, co na vztahu oceníte.

7. Víte, jaký vybrat dárek
Svého miláčka znáte pravděpodobně nejlépe na světě. A existuje tak přinejmenším jeden člověk, u kterého vždy víte naprosto přesně, co mu / jí dát a že z toho bude mít radost.

8. Blbiny
Dítě je v každém z nás, respektive rozdíl mezi dětstvím a dospělostí spočívá v jiných věcech, než že by vás už dále nelákaly blbiny. S partnerem se můžete schovat za dveřmi a vybafnout na kamarády, poskakovat po bytě a vykřičet si plíce u oblíbené písničky, uspořádat koulovačku. Bláznit spolu je jedna z nejkrásnějších věcí na vztahu.