Dlouho sezdané páry radí: Jak uchovat ve vztahu vášeň

29.12.2018 21:58

Nezáleží na tom, jestli začínáte mít ve vztahu dojem opadající vášně, nebo už ji nemůžete vůbec najít. Podívejte se, jak obnovit ve vztahu jiskru!

Čerstvě zamilovaní provozují sex často. Je vášnivý a oba partneři ho milují. Začíná ze vztahu láska po letech soužití vytrácet? Nebo už se dokonce vytratila úplně? Vyzpovídali jsme páry, kteří jsou spolu dvacet a více let, a zeptali jsme se jich, jak zachovat v dlouhodobém vztahu vášeň. Tohle nám poradili.

Klaďte provokativní otázky

Abyste udrželi zdravé nažhavené prostředí, pokládejte si „sexy“ otázky. Co si váš miláček myslí o konkrétním spodním prádle (které máte zrovna na sobě a odhaluje i zahaluje zároveň), jestli někdy snili o sexu mimo ložnici, co všechno by se dalo dělat s tímhle konkrétním typem ovoce / zeleniny ….. Možnosti jsou téměř nekonečné. Vymýšlejte a pokládejte si provokativní otázky jak při „vhodné příležitosti“, tak se k sobě nahněte třeba při obchodní večeři a otázku svému miláčkovi zašeptejte do ucha.

Nepodceňujte zábavu

Sex už není tabu. Tím více možností dlouho sezdané páry mají. Zkoušejte nové věci a udržte tak sex zábavný! Sexuálních hraček je nepřeberně, pokud jste odvážnější, můžete zkusit i nějakou akci. Popovídejte si o trapných momentech, které jste zažili v pubertě. Zkoumejte společně historii vibrátoru nebo lubrikantu. I dějiny mohou být fascinující… a žhavé. Stačí jen vědět, jak „historii praktikovat do současnosti“.

Předehru začněte mimo ložnici

Měňte svoje předehry a „lákání“, aby váš protějšek nikdy nevěděl, kdy přijde. Významné pohledy, fotky, dvojsmyslné zprávičky, atd. Můžete je trousit celý den, případně začít až při večeři. Nebo už při večeři, kterou spolu trávíte venku a měl to být „jen“ hezký večer bez milostné dohry. Udržíte tak svůj vztah vzrušující.

Intimita není jen o sexu

Věci nemusí vždy dojít takříkajíc až do konce. Doteky, láska, intimita …. To není jen o sexu. Držte se za ruce při procházkách, pohlaďte se po rameni při nákupu, obejměte toho druhého, když pracuje v kuchyni nebo na zahradě, a zase ve své práci pokračujte. Nezapomínejte na drobnosti. Všechny dají dohromady intimitu mezi vámi dvěma, díky které pak nebudete mít problém zavřít se v ložnici a dovést vaši blízkost do žhavého konce.

Nestresujte se

Nejhorší na problémy je to, že je občas řešíte až moc. Nechte to být. Pokud se vám jednou nezadaří, nic se neděje. Máte zrovna špatné období a vůbec nemáte náladu na jakoukoli intimnost? V pořádku, nejdřív vyřešte to, co vám straší v hlavě a nepřidávejte si k tomu stres ve smyslu, že necháváte svého miláčka napospas. Hlavně se nezabývejte předchozími neúspěchy právě v sexuálním životě. Jsme jen lidé, a ne vždy je vše perfektní. Vezměte si z dané situace to nejlepší a pak to nechte být. Život je příliš krátký na to, abyste ho celý „prostresovali“!