Důkazy lásky, které vás nic nestojí

28.11.2019 11:43

Slova „Miluji tě“ jsou ta nejkrásnější, která můžete druhému říct. Existuje ale o tolik více způsobů, jak někomu ukázat lásku. Osvojte si gesta a malé pozornosti, které se pro běžné denní chvíle hodí lépe a která také více řeknou.

Držte se za ruce
V soukromí i na veřejnosti. Chytněte se za ruce a ukažte, že k sobě patříte.

Dejte jim přednost před svými kamarády
Nic neukáže vaši lásku lépe, než když si zvolíte strávit den raději s vaším miláčkem než se svými kamarády.

Kupte jim jejich oblíbené (nezdravé) jídlo
Snažíte se jíst zdravě, nebo se naopak nestravujete podle žádného plánu? Ať už jsou vaše zvyky jakékoli, kupte občas domů čínu, nechte si dovézt pizzu, nebo se jen stavte pro tu hříšně drahou kávu. Kupte jim jejich oblíbený steak, i když vy jste vegetariáni. Pokud váš protějšek zrovna vší silou nedrží krátkodobou, ale přísnou dietu, jejich oblíbeným jídlem ukážete, že svého miláčka skutečně dobře znáte.

Ukliďte po sobě
Skliďte nádobí, které obyčejně necháváte na stole nebo ve dřezu, smyjte po sobě uvolněné vlasy v umyvadle, vyneste koš, vysypte popelník. Najděte si drobnosti, které váš protějšek nesnáší a ukliďte je.

Buďte off-line
Jste spolu a zároveň ne, protože jednomu z vás každou chvíli zvoní telefon, případně kontrolujete neustále e-maily? Studie nejednou prokázaly, že to pro člověka naproti vám znamená, že se mu nevěnujete, nejste s ním. I na večeři doma tedy odložte telefony a buďte přítomní.

Choďte na rande
Jste spolu už několik let a nejlépe se cítíte ve známém prostředí? Naplánujte si rande na místě, kde jste ještě nebyli, v atypický den nebo vyzkoušejte něco zcela nového. Jděte na rande, na která jste chodili, když jste se teprve poznávali!

Dávejte si „blbůstky“
Vyrobte hrneček, utrhněte luční květinu, kupte čokoládový muffin. Dárky nemusejí být drahé, abyste jimi dokázali, že se o toho druhého zajímáte. Malá drobnůstka potěší mnohdy víc než drahý dárek. Dokazuje, že jste si vzpomněli a na svou lásku myslíte.

Zůstaňte doma
I pro ty nejvíce společenské osoby / páry je příjemné se jednou za čas uvelebit doma a nedělat nic. Alespoň podle severského umění hygge, které i u nás získává na popularitě. Zimní noci jsou v severských zemích pořádně dlouhé, umění zůstat v pohodě tedy místní obyvatelé dovedli k dokonalosti. Zachumlejte se do deky, zapalte svíčky a jen tak spolu popíjejte čaj bez „povinnosti“ někam jít nebo něco dělat.

Použijte naše tipy nebo si najděte vlastní způsob, jak si i v každodenním shonu říct vlastní malé „Miluji tě“.