Líbí se mi! V těchto případech je ale na rande nezvěte.

26.10.2020 13:14

Někdo se vám hodně líbí, jenže si stále nejste jistí tím, zda se začít seznamovat? Rozeznat, kdy byste do toho měli po hlavě skočit a kdy zůstat jen u snění, není vždy snadné. Podívejte se, v jakých případech je lepší dotyčného / dotyčnou na rande nezvat.

Přitažlivost je čistě sexuální
Pravidelně procházíte kolem někoho, kdo je zatraceně sexy. Zdají se vám o nich lechtivé sny? Zkrátka a dobře sníte, že s nimi budete mít sex. V takovém případě si nechte zajít chuť a určitě je nezvěte na rande. Touha se s někým pomilovat neznamená, že jste předurčeni ke vztahu.

Schováváte před nimi určité části své osobnosti
Nezačínejte si spolu, pokud cítíte nutkání před nimi schovávat některé své zájmy, touhy nebo rysy osobnosti. Pokud byste se museli změnit, abyste se jim líbili, tak takový vztah raději ani nezačínejte. Zaprvé vám za to takový vztah nestojí, zadruhé by vám takový vztah stejně dlouho nevydržel.

Jste nesví kvůli určitým aspektům jejich života
Pijí více, než pokládáte za rozumné, jsou závislí na automatech, kouří jednu cigaretu za druhou, vadí vám lidé, se kterými se stýkají, chodí každý pátek do hospody „na jedno“…. Ať dělají cokoli, jakmile vám nějaký aspekt jejich životního stylu nahání husí kůži, nic si s nimi nezačínejte.

Mluví s vámi jen tehdy, když si chtějí ulevit
Možná jste celý život pro ostatní vrba, možná ne. Tak jako tak, chodí za vámi pouze s problémy? Povídají si s vámi jen tehdy, když si chtějí postěžovat na život a jejich útrapy? Na tom není v zásadě nic špatného, každý se potřebuje občas vymluvit. Ale nenavazujte s nimi romantický vztah.

Neustále se snažíte o jejich uznání
Toto asi není potřeba nijak rozvádět. Za romantický vztah vám nikdy nestojí člověk, o jehož uznání se musíte neustále aktivně snažit. A pozor, nezáleží, jestli ho dostanete nebo nikoliv. Snaží se někdy zavděčit oni vám? Ne? Pusťte je k vodě! Romantický vztah je o partnerství, ne o neustávající snahu zavděčit se.

Už máte jasněji?
Vždy poslouchejte především svůj instinkt, ten vám radí nejlépe. Pokud si ale stále ještě nejste jistí, nebo vám předchozí body nestačily, níže uvádíme ještě 5 drobností navíc.

Nikdy si nezačínejte s někým, kdo:
•    Neustále vyvrací, neuznává a / nebo napadá vaši identitu („Měl / měla by sis najít opravdovou práci“, „Nemáš vkus“ atd.)
•    Mluví jen o svých bývalých
•    Vy se je snažíte poznat, ale oni se vůbec nesnaží poznat vás
•    Při rozhovoru mluví jen o sobě
•    Pravidelně vás zcela ignorují, aniž by měli vysvětlení