Ložnicové zvyky, na které šťastné páry nedají dopustit

30.07.2020 18:03

Každý pár se čas od času zasekne v rutině. Může to být kvůli plnému kalendáři, výchově dětí, tělesným změnám, pádícím myšlenkám, atd.. Máte dojem, že původní jiskra a nadšení se z vašeho vztahu vytratily? Chcete do svého vztahu vrátit zábavu, znovunavázat spojení, nebo se opět spojit na intimní úrovni? Pak jste tu správně. Pojďme váš vztah znovu oživit.

Rozmanitost je kořením života

Uplynulé měsíce vám nejspíš ukázaly, že změna rutiny dokáže zažité zvyky otočit vzhůru nohama. Pakliže jste tady, nejspíše jste se staré pořádky snažili udržet, místo abyste využili příležitosti a zbavili se těch, které jsou zastaralé, nebo už nefungují.

Když budete stále dokola dělat to samé, nutně vás to jednoho dne začne nudit. Žádné vzrušení už nezažíváte, natož zábavu nebo jen touhu v činnosti pokračovat. Nevracejte se po karanténě „zpět do normálu“. Pokud to nefungovalo doteď, jak by se na tom mohlo něco změnit v budoucnu?

Využijte situace ke zlepšení vašeho vztahu. Zahoďte, co už nefunguje. Rozviňte, co se vám na karanténě i po ní líbilo. A pusťte se do objevování dalších, nových cest.

Milujte se pravidelně

Není tajemstvím, že pánové myslí na sex denně. Jak ale ukazují stále další a další studie, ženy na milování myslí stejně, nebo dokonce ještě více než jejich mužské protějšky. Ovšem: pro většinu mužů je milování způsob sbližování s jejich ženou. Většina se shoduje, že milování jim pomáhá zvláště ve chvílích, kdy na tom nejsou psychicky nejlépe. Těsně po milování také cítí největší blízkost se svou partnerkou.

Romantika a milování jdou ruku v ruce. Nenechte ani jedno napospas času. Vyviňte si skutečně hluboké rozhovory i v oblasti milování, spojte všechno dohromady.

Měňte scenerii

Nemáte kvůli dětem (nebo jednoduše místu) šanci vyzkoušet sex v kuchyni či obýváku? Měňte prostředí svojí ložnice! Přestěhujte postel, nakupte různé vůně aromatizovaných svíček, pořiďte si zajímavé, trendy a/nebo super příjemné povlečení, použijte parfémovaný sprchový gel a samozřejmě dobrou muziku. Tip navíc, saténové povlečení hází pod tlumeným osvětlením příjemné odlesky a předává je i pokožce. Mějte alespoň jedno.

Experimentujte

Pokud máte tu možnost, studujte společně a zkoušejte nové způsoby spojení. Kámasútra je víceméně povinné čtení pro každý pár. Také se spolu občas podívejte na erotické filmy nebo na porno, hledejte tradiční způsoby jiných kultur a tak dál. Zkoušejte nové věci a upravte si je tak, abyste vy byli spokojeni. Měňte je i proto, abyste se nezačali nudit. Vracejte se k oblíbenému a pak se zase vydejte na cestu do neznáma. Experimentům v posteli zkrátka nic nebrání.

Líbejte se

Polibky umějí víc než cokoli jiného rozzářit den a dodat vám energii. Páry, které se často líbají, jsou spokojenější se svým vztahem. Polibky zkrátka rozpouštějí stres, jsou uvolňující a posilují pouto mezi vámi.

Dejte si načas a zkoumejte navzájem své rty a chuť. Kromě výše zmíněného vám dává líbání možnost, abyste se vyjádřili beze slov, vzrušuje vás a vždycky vede ke smyslové a smyslné blízkosti mezi vámi. Líbejte se tedy co nejčastěji.