Má o vás zájem?

29.05.2021 22:21

Seznámili jste se s někým zajímavým, ale nejste si jisti, zda se svému objevu líbíte? Podívejte se na méně známé signály, díky kterým budete mít jistotu. Líbím se mu? Jsem pro ni zajímavý? Už se nikdy nezmýlíte.

Vyhrnuje si rukávy
Zní to nesmyslně? Podle naší dvorní psycholožky a dvou koučů jde o podvědomé gesto, jehož obdoba se datuje ještě do dob, kdy jsme žili v jeskyních. V současném studeném jaru navíc máme příležitost toto gesto zachytit, protože se všichni více oblékáme. Pokud si vyhrnete rukávy v přítomnosti cizího člověka, ukazujete mu tím část těla s nejměkčí kůží. Podvědomě tak nabízíte svou zranitelnost. A komu jsme ochotni ukázat zranitelnost? Pouze někomu, kdo se nám líbí, nabízíme mu tak prohloubení vzájemného vztahu. Takže pokud si někdo ve vaší přítomnosti často vyhrnuje rukávy, dotyčný človíček má o vás zájem.

Svěřuje se
Kromě nonverbálních gest se zaměřte i na samotnou podstatu toho, o čem si povídáte. Máte pocit, že se vám svěřují? Víte intimnější detaily z jejich života, o kterých třeba u kolegů nemáte ani ponětí? Lidem, kteří se nám líbí, více důvěřujeme a máme tendenci se jim více svěřovat. Vždyť právě na takových detailech se buduje vztah!

Napíšou i nedůležité drobnosti
Na druhou stranu, když jste od sebe, třeba si dopisujete na seznamce, často se s vámi spojí i s nevýznamnými detaily. Ne každý den se něco stane, vlastně je to velice vzácné. Ale přesto si každý den píšete? Docela jasná známka, že o vás mají zájem. Zvláště, pokud se s vámi váš protějšek nespojí kvůli domluvě příštího rande a podobně. Ale třeba i s tím, jak je dnes krásně, že dnes byli obědvat v (znovu) nově otevřené kavárně, nebo že kolega řekl docela hezký vtip.

Snaha zapůsobit
Dobrá, ne úplně jemný náznak. V tuto chvíli už jste si nejspíše skoro jistí, že se svému objevu skutečně líbíte. Snaha zapůsobit ale obsahuje všechno, co je vykreslí v dobrém světle. Dostanete skoro uměleckou fotografii krajiny z okna kanceláře. Zve vás na akce, u kterých ještě není jisto, zda proběhnou – otevření muzea, drobná kulturní akce ve vašem městě.

Už jste si jistí, že muž, který se vám ozval, nebo ta žena, s níž si už pár dní dopisujete, o vás mají skutečný zájem? Seznámili jste se s někým, s kým by to už opravdu mohlo vyjít? Tak vzhůru na rande, dokud se covid zase na chvíli stáhl!