Nesmrtelná pravda o vztazích

01.08.2019 12:10

Některé pravdy jsou staré jako lidstvo samo. Včetně těch o lásce.

Láska se s časem mění. Stejně jako lidé, zvyky a tradice. Jsou ale věci, které přečkají i ty nejtěžší zkoušky doby. Nikdy tedy nezapomeňte na následující neměnné pravdy o lásce.

Vybírejte pečlivě, komu dáte své srdce. Ujistěte se, že o ně budou pečovat.

Svého srdce si važte i tehdy, když ho opatruje někdo jiný. Nesvěřujte ho nikomu, kdo ho bude špinit, trápit ho, nebo se o něj „jen“ nebude starat. Máte pouze jedno. Milujte ho a svěřte ho jen tomu, kdo si tohoto daru bude vážit.

Se srdci jiných zacházejte s úctou.

Buďte něžní a opatrní na srdce, která jsou svěřena vám. I když o ně nestojíte, vraťte je bez zbytečné krutosti nebo váhání. Jen tak budete připraveni postarat se o to pravé.

Buďte spolu ze správných důvodů. Nenechte nikoho, aby vám důvody diktoval.

Neposlouchejte nikoho, kdo říká „Je to pro tvoje dobro“, pokud to tak sami necítíte. Společnost, pocit povinnosti vůči dětem, přátelé, rodina. Nikdo z nich s vámi vyvolenou osobou nechodí. To vy. Jen vy tím pádem rozhodujete o tom, zda spolu zůstanete, nebo ne.

Přijměte dobré i špatné ve vašem vztahu. Nikdo není dokonalý.

Neočekávejte dokonalost každý den vašeho života. Budete se hádat, budete spolu nesouhlasit, oba budete dělat něco, co toho druhého neskutečně vytáčí. Pracujte na tom, rozvíjejte sebe i svůj vztah. A také se naučte, že nějaké věci je lepší prostě ignorovat.

Čas na toho druhého nenajdete. Udělejte si ho.

Nečekejte, až bude ten správný čas. Správný čas na oslovení, první rande, dvacáté rande, povídání, procházku ….. Volný čas si na toho druhého musíte udělat. Neválí se jen tak po zemi a nečeká, až ho seberete. Vy jste páni svého času a vy rozhodujte o tom, do koho svůj volný čas investujete.

Poslouchejte a ptejte se. Ve vztahu neexistuje čtení mysli.

Ani identická dvojčata si neumí číst myšlenky. Přestaňte to tedy předpokládat u svého protějšku. Ptejte se, poslouchejte a diskutujte. Království byla ztracena, protože spolu vládcové nemluvili. Nedovolte, aby se totéž stalo i ve vašem vztahu.