Podle čeho si vybíráme životního partnera?

14.02.2016 23:33

Pořád se vám nedaří najít tu pravou lásku? Nebo jste naopak šťastně zadaní a přátelé se vás neustále ptají, jak jste se našli? Říká se, že muži si vybírají svou budoucí manželku podle matky a ženy zase podle otce. Pravda je ale o něco komplikovanější. Pojďte se s námi podívat, co všechno nás při výběru partnera ovlivňuje.

Genetika

Nejméně romantická představa, bohužel nejpravdivější. Ovlivňuje až 80 % vašeho úsudku o tom, jestli se k vám někdo hodí nebo ne. Proto byste měli dát na první dojem. Pokud se vám někdo zdál při prvním setkání obzvlášť přitažlivý, mohla za to jeho vůně. I když se vám nemusel fyzicky úplně líbit, vaše sympatie jakékoli nedostatky zkrátka přebily.

Odlišnost

Českým mužům se často líbí tmavé, vášnivé typy žen, které pocházejí třeba ze Španělska. Ženám se zase velmi často líbí černoši. Může za to váš nos, který neomylně upozorňuje na skutečnost, že právě tenhle typ je vám geneticky velice vzdálený. A díky tomu je pravděpodobnější, že budete mít zdravé děti.

Správné vlastnosti

Děti jsou ostatně něco, čím se podvědomě řídíte největší měrou. Ať je sebevíc nechcete, vaše dojmy ovlivňují. Muži i ženy hledají u svého partnera to, co by chtěli předat svým dětem. Vlastnosti, které obdivujete, alespoň podvědomě hledáte u svých partnerů. Na první pohled se samozřejmě nic nepozná. Při druhém a každém dalším rande už se na to ale začínáte soustředit.

Jistá budoucnost

Hlavně ženy pak hledají i ryze praktické vlastnosti. Ty, díky kterým se budou cítit v bezpečí. Nejčastěji tedy tolerantnost nebo spolehlivost. Stejně tak ale i vtip, schopnost pohotově reagovat. Přírody se zkrátka nezbavíte. Pánové zase podvědomě hledají něhu a empatičnost. Potřebujete partnerku, která vás ani vaše případné potomky nenechá strádat.

Až na posledním místě stojí osobní touhy a preference. A i tehdy nejčastěji hledáme vkus a sebejistotu. Nebojte se tedy aktivně hledat!