Pravidla šťastného vztahu

14.04.2016 21:59

Všichni chceme mít spokojený vztah. Někdy se to ale bohužel nedaří. Ze všech stran na nás útočí negativní vlivy, které se odrážejí na kvalitě partnerského vztahu. Proto na něm musíme všichni neustále a náležitě zapracovat. Poradíme vám, jak.

Udržujte komunikaci

Když přijdete z práce, začněte spolu mluvit. Snažte se přemoci svoji únavu z práce a zeptejte se svého partnera / své partnerky, jak se měl / měla v práci. Vy se také vyzpovídejte. Klidně si postěžujte na kolegy a šéfa. Vylijte si srdíčko. Uleví se vám a hned pocítíte vzájemné sblížení. Nemusíte komunikovat jen osobně po práci, piště si každý den esemesky o tom, jak se na sebe těšíte.

Poděkujte si

Několikrát v týdnu si navzájem projevte vděk. Pokud vám partner / partnerka udělá kávu, někam vás pozve nebo vám polichotí, poděkujte mu / jí. Vyjádřete svůj dík i za to, jaký váš protějšek je. Budete se tak navzájem více respektovat a vážit si jeden druhého.

Překvapujte se

Vymýšlejte pro sebe různá překvapení. Nečekaně udělejte partnerovi / partnerce něco dobrého k snědku. Určitě to po náročné práci ocení. Pozvěte svého partnera na výlet, do divadla či kina nebo dejte svému příteli / přítelkyni malý dárek. Existuje spousta dalších možností, jak se navzájem překvapovat.

Špatné nálady nechte stranou

To, že špatné nálady jedinců negativně ovlivňují chod vztahu, není žádnou novinkou. Pokud jste negativní, máte větší sklony k hádkám a menším neshodám. Uvědomte si, že vaši špatnou náladu přenášíte na svého partnera a ten vám ji po nějaké době začne vyčítat. Snažte se být pozitivní a mizerné nálady nechte v práci. Váš partner / vaše partnerka si je nezaslouží.

Objímejte se

Sedněte si vedle sebe a obejměte se. Nemusíte k tomu mít žádný důvod. Dejte si pusu a pohlaďte se. Buďte k sobě milí a láskyplní. Tato gesta páry velmi sbližují, aniž by muselo dojít k sexu. Při objímání se v těle člověka uvolňuje stres a napovrch vyplouvají příjemné pocity pohody a štěstí. 

Nezapomeňte na sex

Bez sexu nemůže mít spokojený vztah dlouhé trvání. Pohlavní styk je nedílnou součástí života zamilovaného páru. Není nutné, aby probíhal několikrát denně. Může být jednou za čas, ale měl by stát za to. Častý a špatný sex vztahu rozhodně neprospívá. Dlouhodobý nekvalitní sex  by mohl mít za následek to, že by minimálně jeden z páru mohl začít postrádat kvalitní uvolnění a mohl by být nevrlý a nepříjemný. Případně by si mohl najít náhradu v podobě milenky / milence.