PROČ SE NEMOHU SEZNÁMIT?

26.02.2013 12:32

Chtěly byste se seznámit s mužem, ale nemáte odvahu jít do toho a riskovat odmítnutí. A tak si zdůvodňujete, proč to nejde a výsledek je, že jste opravdu stále samy.

 NA CO SE ŽENY VYMLOUVAJÍ NEJČASTĚJI?

  1. Nemám čas- mám práci, která mne zcela pohlcuje, starám se o děti, rodiče, atd.
  2. Nejsem krásná
  3. Jsem tlustá
  4. Jsem hubená
  5. Nemám žádné zajímavé koníčky
  6. Sama nikam jít nemůžu
  7. Netancuji
  8. V mém okolí jsou všichni zadaní
  9. Jsem už stará
  10. Mám děti, které by nového partnera nepřijaly

Dalšími důvody mohou být: jsem malá, jsem velká, nesportuji, nechci být vystavována a cítit se jak na trhu, proto abych se s někým seznámila. Nechci, aby všichni hned věděli, že hledám chlapa. Všichni muži jsou stejní.

ZKUSME SPOLEČNĚ NAJÍT ŘEŠENÍ DŮVODŮ, PROČ SE NEMOHU SEZNÁMIT

NEMÁM ČAS- Někdo má svou práci ohromně rád a věnuje se jí do naprostého vyčerpání, ale takových workoholiků zas tak mnoho není. Přiznejte si, že lze najít čas, který byste mohla věnovat sama sobě. Pracovní doba má svůj začátek, ale též konec.

 Práce vám neuteče, není zajíc a tak si vyčleňte třeba jedno odpoledne v týdnu jen pro sebe. Pokud pracujete na směny, může to být i dopoledne. Dojděte si ke kadeřnici, ke kosmetičce, nebo si kupte nějakou maličkost, která vám udělá radost. Zajděte zacvičit, občas s někým do kina, do divadla, na koncert, na výstavu. Zavolejte kamarádce a domluvte se, že jednou v měsíci půjdete spolu na kávu, jen tak si poklábosit. Čas, který věnujete sobě, není ztracený. Dodá vám sebevědomí, odpoutá vaši mysl od práce, budete se cítit volněji a bude to na vás znát.

I když vás vaše práce, péče o děti, či rodiče naplňuje, nesmíte zapomínat na sebe. Pokud budete vyčerpaná a nespokojená, občas to v sobě neudržíte, dáte to svému okolí znát a na to není nikdo zvědavý. Najděte si čas jen pro sebe. Vaši spokojenou náladu pak ocení všichni.

NEJSEM KRÁSNÁ-jen jestli vy se nepoměřujete s modelkami v časopisech. I o nich platí, že neexistují ženy ošklivé, ale jen neupravené. Fotografie z jejich soukromí, kdy nejsou nalíčené, jsou mnohdy odstrašující.

Hanka měla jen několik let do důchodu, když jí zemřel manžel. Nosila šedivý drdol. Byla to taková nezajímavá šedivá myš. Po nějaké době dala na rady mladších spolupracovnic, nechala se ostříhat, vlasy nabarvit a najednou tu byla sportovně elegantní sebevědomá žena, která si našla partu amatérských sportovců, s nimiž vyráží na hory v létě i v zimě. S děvčaty jezdí cvičit do Chorvatska a vůbec se necítí sama. Že má nyní mnoho kamarádů i mezi muži, se již nikdo nediví.

Pokud máte opravdu pocit, že nejste krásná, navštivte kurz líčení a péče o pleť. Sama, nebo s kamarádkou můžete o sebe nechat pečovat o wellnes víkendu pro ženy. Choďte častěji ke kadeřnici, změňte barvu vlasů, nechte si poradit od vizážisty, nebo změňte styl oblékání. Někdy může pomoci psycholog a někdy i plastický chirurg, který odstraní váčky pod očima, zkrátí velký nos, vypne kůži na obličeji a krku, nebo zvětší rty. Vše, co vám pozdvihne sebevědomí, je povoleno.

V dalším dílu tohoto seriálu o seznámení se podíváme na několik dalších zdánlivých překážek v seznamování.