Proč se nemohu seznámit II. - nemám hezkou postavu!

04.03.2013 15:01

Dnes se podíváme na nejčastější výmluvy související s postavou a rozdílem mezi tím, ajk se vnímáme my sami a jak nás vnímá okolí.

JSEM TLUSTÁ

Co je to tlustá? Některé ženy trápí dvě kila navíc, některé mají nadváhu dvacet kilo a jsou celkem spokojené. Dámy, nevymlouvejte se na svou váhu. Téměř v každém větším městě jsou poradny pro správnou výživu, kam si můžete dojít pro radu, jak se svou nadváhou skoncovat. Pokud je to pro vás problém, nechat se zvážit, změřit a možná se přiznat ke svým stravovacím prohřeškům, nechte si poradit ve STOB klubu, který naleznete na internetu. S nadváhou nejste samy, trpí jí i muži.

Začněte chodit cvičit, nebo se přihlaste na do kurzů různých tanců pro ženy, jako jsou např. orientální tance, latinské tance, zumba, aj. Možná vám nepomohou zhubnout, ale cvičení, či tanec vám dodají radost ze života, pocit uspokojení sama ze sebe, naleznete nové kamarádky. Najednou nebudete mít důvod litovat se.

V neposlední řadě vám musím připomenout to, co stejně víte. Existuje řada mužů, kterým se baculky líbí. Nesledují módní mola, po kterých se procházejí anorektičky. Láska prochází žaludkem a nějaké to kilo navíc u ženy, která umí báječnou svíčkovou, mnozí nebudou řešit. Co je důležité, buďte upravená, noste hezké oblečení, pěkný účes a jako korunu přidejte příjemný parfém. Nejdůležitější není být za každou cenu štíhlá. Nejdůležitější je být spokojená ve svém těle, mít se ráda. Iva je dáma s třicetikilovou nadváhou. Občas vypráví o svých partnerech z dob, kdy se pohybovala v jiné váhové kategorii. Teprve nyní má přítele, který si ji chce vzít je dokonce o pět let mladší než ona. Její nadváha mu nevadí.

JSEM HUBENÁ

Ano, i hubenost trápí spustu žen, nízká váha trápí ženy, které nemohou přibrat a trochu se zakulatit.

Dana je velmi štíhlá, až hubená. Zásadně nenosí žádné výstřihy, do bazénu se mnou nepůjde, protože kdo by se koukal na její kosti (to jsme dvojka, já s nadváhou, ona s podváhou). Oblečení si vybírá nejlépe nenápadné, na moje námitky, že by se mohla oblékat mnohem moderněji a zajímavěji, většinou nereaguje. Přesto ji občas přesvědčím a nějaký zajímavý kousek oblečení si pořídí.

Co s tím? Milé hubené dámy. Pokud vám nepomohou pušapky a výstřih mít nemůžete, noste výstřih na zádech. Odhalený krk a záda jsou též eroticky přitažlivá. Volány na hrudi ať symetrické, či asymetrické, široké sukně, světlé a zářivé barvy vám my, baculky budeme tiše závidět. Vodorovné proužky v námořním stylu jsou stále moderní a vy si je můžete dovolit, udělají vám dobře. Nejde o to, jakou máte váhu, ale jak se s ní vyrovnáte, jak s ní naložíte. Na rozdíl od baculek, které se trápí neustále na vysokých podpatcích, aby svůj hendikep zamaskovaly, vy si dopřejte pohodlnou chůzi v balerínách. Najděte si svůj styl. Někdy pomůže volnější a vrstvené oblečení, některé možná i plastický chirurg. Cílem je, abyste se cítila dobře, měla se ráda a pak vám seznamování půjde jedna radost. Pokud si vás bude chtít muž zakulatit, budete rozmazlována mnoho let, než se mu to trochu podaří a to přece stojí za trochu námahy přemýšlet o svém šatníku a svém sebevědomí.

 

V dalším dílu se mrkneme na výmluvy