Proč se seznamujeme s těmi nepravými?

28.05.2018 23:22

Všichni toužíme po krásném, láskyplném vztahu, jenže skutečnost je bohužel jiná. Proč si pořád vybíráme nevhodné partnery? Nespolehlivce, nevěrníky, alkoholiky, násilníky? Proč už zase žijeme ve vztahu, který kopíruje ten předchozí? Podle čeho si vybíráme partnery? Proč se nám konečně nepodaří najít někoho, s kým si budete ve všech směrech rozumět?

Ptáte se sami sebe neustále dokola, proč jste zase potkali někoho, kdo si vás neváží, komu na vás nezáleží, kdo vám ubližuje nebo kdo vůbec netouží po tom, po čem toužíte vy? Po krásném vztahu, lásce, pochopení, společném bydlení, rodině, dětech....? Proč jste zase potkali člověka, který nesplňuje vaše představy o životním partnerovi / o životní partnerce? Máte jen smůlu nebo něco děláte špatně?

Nic není náhoda, ani smůla. Za to, jaké partnery potkáváte, si můžete sami!
Chcete-li konečně najít toho pravého, musíte začít především u sebe! Možná se vám to nezdá, ale je tomu tak. Chyba není v tom, koho jste si vybrali, chyba je ve vás. Toto si musíte chtě nechtě přiznat.

Vztahy v rodině
To, jaké si vytvoříte názory  na svého partnera ovlivňuje hlavně vaše dětství. Už od mala vnímáte, jak se k sobě lidé chovají. Teď máme na mysli především to, jak se chová váš otec k vaší matce, matka k otci, ale také to, jak se chovají rodiče k vám. Pokud vyrůstáte v harmonické rodině plné lásky, štěstí, spokojenosti, smíchu, budete mít s největší pravděpodobností také takový vztah.

Pokud však žijete v rodině, v niž se rodiče neustále hádají, kde je násilí, kdy maminka na všechny křičí, pije nebo naopak pláče, protože jí váš táta podvádí, ponesete si do života velmi špatné mínění o partnerských vztazích. Ženy získají v takovém případě o mužích mínění, že jsou to násilníci a že jsou ženám nervěrní, případně, že ve vztahu nevydrží a opouštějí rodinu. Stejně tak si vytvoříte i  negativní mínění o své matce – ženy jsou hysterické alkoholičky, nedá se s nimi žít. Záleží jen na tom, jak to ve vaší rodině nebo ve vašem příbuzenstvu fungovalo. Pokud si tyto názory vštípíte do hlavy už v dětství, ponesete si je i do dospělého života. Budete jim věřit a tím pádem budete čekat na jejich potvrzení v životě.

Změňte své naprogramování
To, co prožíváme v dětství, se nám naprogramuje do našeho mozku a na základě těchto zkušeností (programů) pak jednáme a přitahujeme dané partnery. Pokud si budete myslet, že všichni muži jsou nevěrní, určitě se nevěry dočkáte. Budete-li se neustále obávat, aby vás partner nikdy neopustil, věřte, že od vás odejde. Budete-li věřit, že neexistuje spolehlivý člověk, jen stěží potkáte člověka, na kterého se budete moci spolehnout. Všichni v sobě máme určité „pravdy“, které si vědomě nebo nevědomě potvrzujeme během své životní cesty. Změňte své naprogramování. Jedině tak máte šanci najít partnera, se kterým si budete rozumět.

Vybíráme si stále stejné / podobné partnery
Pokud jste se nedávno s někým rozešli nebo se s někým rozvedli a hledáte novou lásku ještě ve chvíli, když z té staré nejste vyléčeni, podvědomě si najdete stejného partnera, jakým byl váš ex. Proč? Protože se snažíte nahradit osobu, o kterou jste právě přišli.

Jak z toho ven?
Nejprve si musíte uvědomit, co vás vede k tomu, že si vybíráte neustále stejný typ člověka. Pokud se snažíte najít náhradu za partnera, kterého jste právě ztratili, je zapotřebí, abyste v sobě minulý vztah jednou pro vždy uzavřeli a teprve poté se pustili znovu do seznamování.

Zjistěte také to, jaké vlastnosti mají vaši partneři společné. Podobají se někomu z vašeho dětství? Komu? Čím? Zamyslete se nad tím, co vás vede k tomu, že tíhnete k věčem / lidem / situacím, které už znáte. Jakmile toto pochopíte, uvědomíte si, proč vás stále přitahuje jeden a ten samý typ člověka a získáte tak možnost změnit konečně svá rozhodnutí.