Staňte se mistry prvního dojmu

31.03.2021 22:43

První dojem může při seznamování rozhodnout. Chcete vyvolat ten nejlepší u každého, s kým se seznámíte? Možná se budete divit, jakými drobnostmi můžete (pozitivně) ovlivnit první dojem.

Pohled z očí do očí
Seznamovat se může být nečekaně stresující. Oční kontakt ale nikdy nezanedbávejte. Když budete uhýbat pohledem, pro druhou stranu je to velmi nepříjemné. Vy sami navíc nedáváte najevo jen to, že se stydíte. To by nebylo nijak hrozné. Navíc ale působíte neupřímně, možná až prolhaně, že něco zatajujete. Případně že se vám obecně nedá věřit. Takový dojem určitě nechcete zanechat.

Barvy oblečení
Barvy oblečení působí silněji, než byste si mysleli. Jinak řečeno - můžete si vybrat, jak vás bude vaše partnerka / váš partner vnímat. Černé oblečení sedí lidem umělecky založeným, alespoň takový dojem zanechávají. Naopak ty, kteří nosí bílou, ostatní považují za logicky uvažující. V zeleném vyvoláváte dojem lidí oddaných, v modrém jste ohleduplní a pokud máte rádi červenou? Jste spokojení se životem, víte, co chcete a jste aktivní. Můžete samozřejmě kouzlit i s kombinacemi, pro to si ale důkladněji prostudujte řeč barev. Funguje.

Maximální je akademická čtvrthodinka
Dochvilnost je ctnost, jak se říká. A nejsou to jen plané řeči. Když přijdete pozdě, dáváte najevo, že si nevážíte času druhých a tím ani jich jako osobností. A samozřejmě o schůzku vlastně ani moc nestojíte. Výhra ale není ani přijít výrazně dříve. To zase působí dotěrně. Pokud se bojíte, že přijdete pozdě, klidně vyrazte dřív. Ale na samotné domluvené místo přijďte až na čas.

Podání ruky
Nakonec nemůžeme pominout podání ruky. Ideální podání je samozřejmě “tak akorát” - pevný sebevědomý stisk, ovšem ne tak, abyste protějšku drtili prsty. Co oba extrémy vypovídají? Příliš mdlý stisk působí, že nemáte sebevědomí, neumíte se za sebe, a tím pádem za své názory ani své lidi postavit. Jak by vám pak mohl někdo věřit? Příliš silný stisk vás naopak zase zařazuje mezi “bijce”. Působíte, že uznáváte jen a pouze svůj názor, neumíte se podívat na žádnou situaci cizíma očima a jde vám jen o váš vlastní obraz.